skip to Main Content
Foto-2014-09-27-14-25-19_1

Känslan av att bidra till barnens andra hem. Känslan när man berättar för sin 3-åring att mamma målade trappräcket i helgen, och det runda ansiktet utropar förvånat och glatt: ”tack mamma!!” Då svarar hela hjärtat: ”varsågod, älskade raring” (Förälder Montessorivillorna)

Din möjlighet till deltagande i verksamheten gör att förskolan inte känns som en anonym plats du lämnar ditt barn på. Du får insyn i barnens värld och är en del av barnens värld. Ditt engagemang blir en investering i ditt barn. Engagemanget är även en fantastisk möjlighet till gemenskap till andra föräldrar, pedagoger och förskolechef.

Montessorivillorna drivs av oss föräldrar tillsammans med pedagogerna och förskolechefen. Det är tack vare våra insatser i föreningen som vi vårdnadshavare kan utveckla en gemenskap, har god insyn i våra barns vardag. Det är även tack vare föräldraengagemanget som vi kan investera i ekologisk mat, stort utbud av pedagogiskt material, specialutbildad personal, fina lokaler, god utemiljö och ge barnet den trygga start i livet som är målet med verksamheten.

Hur mycket engagemang?

Löpande uppgifter under ett år.

• Delta på två städ- och två arbetsdagar per år. (6h per gång)
• Göra 2 stycken helgfix per år (Varje helg hjälper en familj till med de löpande uppgifterna vid förskolan såsom tvätt av handdukar, lämning av återvinning, små reparationer, byte av glödlampor etc. 3h per gång)
• Ingå i en arbetsgrupp eller i styrelsen under hela barnets tid på förskolan.

I genomsnitt ska man spendera 2-3h per månad i sin arbetsgrupp.

Tillsammans hjälps vi åt!

Back To Top